Interesse in onze doop? Klik hier voor meer info.

Laat je dopen!

Beste feutjes,

Aangezien jullie op deze pagina terecht gekomen zijn neem ik aan dat jullie geïnteresseerd zijn om bij Hortecta lid te worden. Proficiat voor deze prachtige keuze!

Op deze pagina geven we jullie graag een beetje meer uitleg over onze doop zodat jullie goed voorbereid en met een gerust hart naar onze doop kunnen komen.

De doop bestaat uit 2 delen: een deel in de Overpoort en een deel in het Citadel park.

  • Het deel in de Overpoort bestaat uit allerlei ludieke opdrachtjes die jullie zullen moeten uitvoeren zodat iedereen ziet dat jullie zullen gedoopt worden. We zullen jullie zeker niet vernederen al kan het natuurlijk wel een beetje gênant worden. Dit zal natuurlijk gebeuren op een zodanige manier dat het leuk blijft voor iedereen.
  • Het deel in het Citadel park is het vuile gedeelte. Het vuilmaken zal vooral gebeuren door het doopcomité. Dit bestaat uit pro-praesidium leden (leden die vorige jaren in het praesidium zaten) en huidige praesidium leden. Wat houdt dit juist in? Jullie zullen gewassen worden met de meeste 'smakelijke' sausjes en andere lekkerheden. Hierna krijgen jullie nog een extra heerlijke, super deluxe shampoo mee waardoor jullie het doop-parfum nog een lange tijd met jullie zullen meedragen. Om ervoor te zorgen dat jullie niet verhongeren krijgen jullie af en toe ook eens een lekker hapje tussen door.

Hierna mogen jullie huiswaarts keren om jullie te douchen. Tijdens de gehele doop komt er geen alcohol te pas, dit wil zeggen dat iedereen nuchter blijft. Wij kunnen natuurlijk niemand iets verbieden maar dit helpt wel om een beter groepsband te vormen. Dit is natuurlijk het doel van de doop; de officiële aanwerving bij Hortecta en een band smeden met jullie medeschachten voor het komende jaar.

Wij hopen dat deze pagina jullie heeft doen inzien dat de doop helemaal niet zo erg is dan jullie verwacht of gehoord hadden en hopelijk tot op onze doop!

Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen via deze link het doopdecreet lezen. Zo weten jullie aan welke regels wij ons als studentenclub van Gent moeten houden.

Indien jullie toch nog vragen hebben over de doop kunnen jullie ons steeds bereiken via hortecta@hotmail.com of via het contact formulier op deze site.